ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ У ОДРЖАВАНјУ ОСНОВНИХ ШКОЛА И ДЕЧИЈУХ ВРТИЋА ИЗ БУДжЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2020. ГОДИНУ

ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ У ОДРЖАВАНјУ ОСНОВНИХ ШКОЛА И ДЕЧИЈУХ ВРТИЋА ИЗ БУДжЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2020. ГОДИНУ

На основу Правилника о додели средстава из буџета Градске општине Нишка Бања за помоћ у одржавању основних школа и дечијих вртића на територији градске општине Нишка Бања, број 40/1-2008-03 од 4.7.2018.године, Веће Градске општине Нишка Бања расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ У ОДРЖАВАНјУ ОСНОВНИХ ШКОЛА И ДЕЧИЈУХ ВРТИЋА
ИЗ БУДжЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА ЗА 2020. ГОДИНУ

за доделу средстава за помоћ у одржавању основних школа и дечијих вртића на територији Градске општине Нишка Бања, који се реализују до 31.12.2020. године, а који се финансирају или суфинансирају из буџета Градске општине Нишка Бања.
Укупан износ средстава опредељених за финансирање и суфинансирање пројеката је 600.000,00 динара.

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право учешћа у расподели средстава буџета Градске општине Нишка Бања имају основне школе и дечији вртићи на територији Гредске општине Нишка Бања. Пријава на конкурс врши се на апликационом формулару. Електронска верзија апликационог формулара (мицрософт wорд формата) се може преузети на званичној веб страници Градске општине Нишка Бања: www.гонискабања.орг.рс, или узети копију апликационог формулара у просторијама ГО Нишка Бања.
Сваки други начин аплицирања је неприхватљив.

Уз пријаву, обавезно доставити пратећу документацију:

1. Доказ о отвореном наменском динарском подрачуну у Управи за трезор Ниш и фотокопију картона депонованих потписа.
2 .Саставни део пријаве је и изјава одговорног лица да су сви подаци наведени у пријави истинити и тачни и да ће додељена средства (уколико буду додељена) бити наменски утрошена и да ће у законском року бити достављен извештај о реализацији пројекта са пратећом финансијском документацијом.

Комплетна документација за јавни конкурс доставља се у затвореној коверти на чијој полеђини се наводе подаци о подносиоцу пројекта.
Подносиоци који поднесу непотпуне или неуредне пријаве на конкурс, надлежна комисија ће у року од 10 дана обавестити о томе и позвати их да уреде документацију.
Подносиоци чији пројекти којима конкуришу, по оцени надлежне комисије и Већа ГО Нишка Бања нису одобрени за финансирање, обавештавају се о томе у року од 10 дана од дана доношења решења ГО Нишка Бања.

Кориснику средстава који није средства утрошио наменски у складу са програмом односно пројектом, наведеном структуром трошкова и до висине средстава тражених од Градске општине Нишка Бања назначеној у пријави, неће бити разматрана пријава на нови конкурс.
Учесници конкурса који су добили мањи износ од тражених средстава, дужни су да у року од осам дана од дана обавештења доставе ревидиране износе структуре трошкова програма/пројекта који су наведени у Пријави за јавни позив, сходно висини додељених средстава, односно обавештење о томе да ли одустају од средстава која су им додељена.
На полеђини коверте навести „Ревидирани програм/пројекат“ Назив и адресу удружења.
Комисија за стручну процену пријава основних школа и дечијих вртића пристигле предлоге пројеката по завршетку јавног позива и предлог одлуке о удружењима грађана и невладиних организација чији се пројекти финансирају/суфинансирају из буџета ГО Нишка Бања, комисија доставља Већу ГО Нишка Бања у року од 7 дана од дана донете одлуке предлога.
Веће ГО Нишка Бања на основу предлога комисије за стручну процену пријава удружења грађана и невладиних организација доноси Одлуку о избору пројеката удружења грађана који се финансирају/суфинансирају из буџета ГО Нишка Бања у року од 10 дана од дана пријема предлога од стране Комисије.
Носилац програма може на решење Градске општине Нишка Бања поднети приговор већу Градске општине Нишка Бања, у року од 8 дана од пријема решења.
Јавни позив траје од 28.02.2020. године до 15.12.2020. године.

Пријаве предлога програма односно пројеката се примају до 15.12.2020. године.

Пријаве са пратећом документацијом се достављају на адресу:

ГРАДСКА ОПШТИНА НИШКА БАНјА

КОМИСИЈА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ОСНОВНИМ ШКОЛАМА И ДЕЧИЈИМ ВРТИЋИМА

СИНЂЕЛИЋЕВА 3, НИШКА БАНјА.

Са назнаком: Пријава на јавни позив за доделу средстава за помоћ у одржавању основних школа и дечијих вртића за 2020. годину из буџета ГО Нишка Бања уз назнаку

„НЕ ОТВАРАТИ ПРЕ САСТАНКА КОМИСИЈЕ ЗА ОТВАРАНјЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА“

НЕПОТПУНЕ И НЕБЛАГОВРЕМЕНЕ ПРИЈАВЕ СЕ НЕЋЕ РАЗМАТРАТИ.

Број: 24/2-2020-03
Датум: 27.02.2020. год.