„ЗДРАВЛјЕ ЗА СВЕ“ У Насељу Никола Тесла

„ЗДРАВЛјЕ ЗА СВЕ“ У Насељу Никола Тесла

Дом здравља Ниш у сарадњи са Удружењем инвалида рада града Ниша и градским општинама уз подршку градоначелника Дарка Булатовића, почео је са реализацијом нове акције „Здравље за све“, која је намењена инвалидима рада, како на градском тако и на сеоском подручју.
Медицинске екипе обићи ће инвалиде рада у насељу Никола Тесла. Акција ће бити организована у недељу 11.12.2016. године са почетком у 10:00.
У току ове акције медицинске екипе пружаће следеће услуге: 1. узимање медицинске анамнезе;
2. клинички преглед;
3. ЕКГ;
4. шећер у крви;
5. пружање савета лекара у вези са лечењем хроничних болести.
Особе са инвалидитетом се свакодневно суочавају са социјалним и физичким баријерама, као што су предрасуде у ставовима према инвалидности, неприступачност објеката као и информација и оруђа за комуникацију.
Особе са инвалидитетом имају своје вредности, квалитете, способности и знања и у великој мери могу да допринесу друштву у коме живимо.
Дом здравља Ниш годинама уназад предузима мере и активности како би здравствену заштиту приближио свим популационим групама а посебно осетљивим.
У скоро свим објектима Дома здравља Ниш постоје приступне рампе за инвалиде. У централном објекту Дома здравља први и последњи степеник у низу обојен је жуто како би се слабовидим особама омогућило лакше кретање. Увођењем посебног броја у Кол центру Дома здравља глувонемим особама олакшано је заказивање прегледа код изабраног лекара.