За Островицу и Равни До 34 контејнера

За Островицу и Равни До 34 контејнера

Мештани села Островица више неће имати проблем са одлагањем отпада и дивљим депонијама. На састанку директора ЈКП “Медиана” и председника Градске општине Нишка Бања одлучено је да ово село буде укључено у пројекат организованог одвоза смећа. То значи да ће камиони Медиане најмање једном недељно одвозити смеће из села на градску депонију.

Островица има више од 600 становника, али нема уређен систем одвоза отпада. Како се не би стварале дивље депоније, које често могу бити извор велике заразе, камиони ЈКП “Медиане” одвозиће смеће најмање једном недељно на градску депонију.

На подручју града остало је још 25 општина које нису ушле у систем одвоза отпада, од којих су 3 села са територије општине Нишка бања. То су Куновица, Банцарево и Лазарево село. Председник Градске општине Нишка Бања, Дејан Јовановић, рекао је да је на састанку са директором “Медиане” договорено још и да ће тражити помоћ од града како би се мештанима села олакшало одржавање септичке јаме.

Председник Градске општине Нишка Бања, Дејан Јовановић и директор “Медиане”, Драгослав Павловић, сложили су се да је потребна већа комунална свест мештана како би се проблем дивљих депонија решио трајно, за шта је потребно време.