X ЕТНО СУСРЕТИ

X ЕТНО СУСРЕТИ

Традиционална, десета по реду манифестација „Етно сусрети“ одржаће се 1. и 2. септембра 2017 године, на централном шеталишту у Нишкој Бањи, у организацији удружења жена „Круна“ из Нишке Бање, под покровитељством Градске општине Нишка Бања.

Циљ „Етно сусрета“, по речима председник општине Нишка Бања, Дејан Јовановић је очување културне баштине и неговање етно традиције наших крајева. Етно сусрете представљају начин да се промовише и туристички потенцијали који Нишка Бања тек треба да искористи.

На штандовима на централном бањском шеталишту моћи ће да се пронађу традиционална ношња, украси, укусна домаћа храна и још много тога што карактерише Србију и њену традицију. Десети „Етно сусрети“ у Нишкој Бањи ове године окупиће више од 100 излагача  из целе Србије, Македоније, Словачке и Црне Горе.

У такмичарском делу снаге ће дмеравали домаћи кувари и старе занатлије. Бираће се најбржа плетиља и везиља. Други дан је предвиђен за одржавање ФОЛКЛОРИЈАДЕ (надигравање фолклорних група у млађој и старијој категорији).

Телефон за додатне информације и пријаву : 064 02 555 71, Данијела.