Врањанац победио на Островица трекингу

Врањанац победио на Островица трекингу

Трка на којој су такмичари имали задатак да претрче 31 км по планинском терену, одржана је у селу Островица у близини Ниша, а победио је Кристијан Стошић из Врања.

Скоро 130 тркача из целе Србије надметало се у Островици, а организатори кажу да су сви имали само речи хвале како за такмичење, тако и за природу овог краја.

Висока температура је било једино што је било тешко, али су се такмичари успешно изборили и сви завршили трку – кажу организатори.

Као други у најјачој конкуренцији трку је завршио Нишлија Милован Милић, док је трећи био Бобан Лукић из Крушевца. Код девојака прва је била Београђанка Биљана Бурсаћ, а и у овој конкуренцији сребра се домогла Нишлијка Невена Рајковић, док је трећа била Биљана Костић из Крагујевца.


Врањанцу две медаље за три дана

Медаља освојена у Островици није једина коју је Врањанац освојио прошле недеље, пошто је само три дана раније учествовао на Петроварадинском мини маратону. Он је одржан у Бачкој Панаци, а Стошић је имао друго најбоље време на стази дужине 13 км.

Ова такмичарска година је за све нас почела фантастично и слободно можемо рећи да је град Врање уписан на атлетској мапи Србије великим словима – каже Стошић.

Подсетимо, ово је и те како веома успешна сезона за члана Атлетског клуба Врањски маратонци, пошто је пре три месеца постао први Србин који је освојио Београдски маратон.

 

ИЗВОР: ЈУЖНЕ ВЕСТИ