Владимир Копицл добитник овогодишње награде „Рамонда сербица“

Владимир Копицл добитник овогодишње награде „Рамонда сербица“

Овогодишња награда за допринос српској књижевности “Рамонда сербица” за 2017. годину, биће уручена Владимиру Копицли на 27. Међународној књижевној колонији.

Жири који су у саставу чинили Владислав Бајац, добитник награде “Рамонда Сербица” за 2012. годину, нишки песник и прозни писац Звонко Карановић и професорка књижевности Филозофског факултета у Нишу Снежана Божић, рекли су да је Копицл изузетан есејиста и позоришни и филмски критичар.

Његова уметничка храброст, афирмација садржаја националне културе, као и континуирано деловање на пољу српске књижевности били су и више него довољни разлози за нашу једногласну одлуку, саопштио је жири овогодишње Књижевне колоније.

Колонију ће ове године посетити 13 афирмисаних књижевника, од којих је и двоје Нишлија. Неки од њих су Љубица Арсић, Соња Атанасијевић, Владимир Пиштало, Дарко Тушевљаковић, Александар Шурбатовић, Дејан Матић, Горан Стојчић из Београда, Каја Панчић из Пирота, Јасмина Топић из Панчева, Нишлије Владимир Станимировић и Александар Костадиновић, Владимир Копицл из Новог Сада и Срђан Срдић из Кикинде.

И ове године, 27. пут по реду, књижевна колонија ће се одржавати у Сићеву крај Ниша од 13. до 17. септембра. 

Овогодишњи покровитељ програма књижевне колоније је град Ниш, док је организатор Нишки културни центар.

 

ИЗВОР: НИШКЕ ВЕСТИ.РС