Винари у Вршцу

Винари у Вршцу

Десети по реду Међународни фестивал „Винофест“ одржан је у Вршцу 20. и 21. марта под слоганом „Овде вино није случајно„. Фестивал вина, виноградарства и виноградарске опреме окупио је представника из целе Србије и иностранства, као што су винари из Мађарске, Румуније, Италије, Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватска и Црне Горе. На Фестивалу је учествовало око 60 винарија и винара који су на оцењивање дали око 200 узорака вина.

Винари у Вршцу
Међу њима били су и овогодишњи победници „Дана вина и мерака“ који су одржани у организацији Градске општине Нишка Бања, Марин Крстић из Сићева и Миодраг Савић из Јелашнице. По оцени међународне комисије за оцењивање узорака, наши представници постали су поносни власниции сребрних медаља.
Током фестивал винари из општине Нишка Бања су успоставили контакте и разменили искуства са виноградарима и винарима из Србије и иностранства. Првог фестивалског дана је организовано предавање „Маркетинг вина“ на коме су наши винари узели активно учешће. Одржан је и састанак представника Општине Нишка Бања, Туристичке организације Вршца и представника бивших југословенских република са темом организовања манифестација у области винског туризма, размена искустава и могућности за даљу сарадњу.

[енвира-галлерy id="1388"]