Велико интересовање за ваучере у Нишкој Бањи

Велико интересовање за ваучере у Нишкој Бањи

Имајући у виду планирани развој и идеалну локацију поред самог источног крака коридора 10, Нишкој Бањи су потребни нови хотели, па је у пословној зони Лозни калем, обезбеђена локација са комплетном инфраструктуром, путем, прикључком на електричну мрежу, воду.

Нишка Бања ће у овој туристичкој сезони по свему судећи  имати значајан раст туриста, чему ће највише допринети ваучери, који се од ове године више користе у овом некада водећем бањском центру Србије.

У оквиру промоције града Ниша на Сајму туризма у Београду, Марина Јовић, шеф одсека за туризам у општини Нишка Бања, рекла је за Привредни.рс да је већ десетак туристичких објеката из Нишке Бање укључено у систем ваучера, и да се очекује још бар толико. Тих двадесетак објеката располаже са најмање 300 лежајева, што значи да током сезоне може да се очекује знатно више гостију. „Цене смештаја у Нишкој Бањи су изузетно повољне, а исто важи и за такозвани ванпансионски трошак. Смештај у веома комфорним апартманима и вилама може да се нађе за 550 динара дневно по особи, што значи да уз ваучере може да се летује скоро џабе“, објашњава Јовићева.

Према њеним речима, интересовање је већ сада велико и ова сезона ће нам сасвим сигурно бити најбоља у последњих неколико година. „Туристима који желе нудимо пратеће садржаје, обилазак Коритника, Сићевачке клисуре, параглајдинга, етно музеја“, истиче Јовићева.

1 5

Како указује Дејан Јовановић, председник општине Нишка Бања, сваки динар уложен у инфраструктуру, стазе, паркове и друге садржаје доноси два динара прихода. „Сва наша улагања у пратеће садржаје су узалудна ако нема ко да их користи, ако немамо туристе. А ми уложили значајна средства у стазе које воде до извора чувене Топле воде и врха Коритника и спремамо нове пројекте“, поручује Јовановић.

Он истиче да ће ускоро бити расписан тендер за опремање Трга и чим буде изабран најбољи понбуђач кренуће радови. „Трг у Нишкој Бањи биће у сасвим новом руху већ почетком јуна односно пре почетка туристичке сезоне. Очекујемо долазак министра Расима Љајића, који је подржао наше планове за уређење трга и привлачење туриста. Верујемо да ће та свечаност означити почетак враћања Нишке бање на стазе старе славе, када је била једна од најпосећенијих у земљи“, каже наш саговорник.

Он истиче да је њихова жеља да Трг добије такав изглед да представља спој старог и новог, да подсећа на то старо добро време, али у једном модерном стилу. „Имаће лепу бину на којој ће током лета бити пуно креативних садржаја од најмлађих до средњих и старијих узраста“, објашњава Јовановић.

Што се тиче страних гостију, Нишку Бању посећују највише Бугари. „Њих углавном интересују гастрономија, локалне манифестације и провод у ресторанима, пошто су наше цене за њих повољне. Они су веома пожељни гости, нису захтевни а потроше доста новца“, истичу наши саговорници.

Због неуспешне приватизације хотела пре десетак година Нишка Бања је остала без великих хотелских капацитета, о чему је наш портал већ писао. Међутим власници апартмана, вила и приватних хотела су заиста успели да унапреде своју понуду и могу да задовоље стандарде најзахтевнијих гостију. Имајући у виду планирани развој и идеалну локацију поред самог источног крака коридора 10, Нишкој Бањи су потребни велики хотели, па је, како истиче Јовановић, у пословној зони Лозни калем, обезбеђена локација са комплетном инфраструктуром, путем, прикључком на електричну мрежу и слично. Заинтересовани инвеститори могу градњу да почну врло брзо, пошто су решени сви правни, комунални и други потребни послови.

 

ИЗВОР: ПРИВРЕДНИ.РС