Ваучери за одмор ће моћи да се користе и у Нишу и Нишкој Бањи

Ваучери за одмор ће моћи да се користе и у Нишу и Нишкој Бањи

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је у 2018. години определило 400 милиона динара за 80.000 ваучера за подстицај домаћег туризма.
Уредбом о условима доделе и коришћења средстава за подстицај унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији Србије предвиђено је да се ваучери за субвенционо коришћење услуга смештаја могу користити и на територији Градске општине Нишка Бања.

Како је развој туризма, као привредне гране један од приоритета Градске општине Нишка Бања, представници општине узеће активно учешће и пружиће сву неопходну помоћ станодавцима. Председник општине, Дејан Јовановић очекује да ће то направити “туристички бум” у Нишкој Бањи, јер статистика каже да се највећи број ваучера користи у српским бањама.

„Смештај у Нишкој Бањи је изузетно јефтин и пун пансион кошта од 1.500 до 1.800 динара, каже Јовановић, па ће за тих 5.000 динара људи из целе Србије моћи да бораве много више дана него на Златибору, Копаонику или неким другим местима.

Сад крећемо, први следећи корак је обука станодаваца и обука људи који издају како да се пријаве, јер морају да буду регистровани на сајту Министарства.“

Тим поводом председник општине, Дејан Јовановић, начелница Нишавског управног округа, Драгана Сотировски и представници Туристичке инспекције одржати у уторак, 23. јануара 2018. године у 10:30 сати у просторијама Градске општине Нишка Бања (Краљева вила).