Упутство за издавање градске карте за ослобађање од плаћања путарине

Упутство за издавање градске карте за ослобађање од плаћања путарине

Протоколом о сарадњи између ЈП „Путеви Србије“ и Града Ниша, грађанима општине Нишка Бања, омогућено је да као физичка лица, односно корисници моторних возила прве категорије буду ослобођени од плаћања путарине за употребу дела деоница аутопута Е-75 и Е-80, односно свих релација између следећих наплатних станица: Ниш југ, Ниш север, Ниш исток и Ниш Малча. Трошкове остварене путарине, у складу са важећим условима, сноси Град Ниш.
Право на добијање Градске карте остварују и чланови породичног домаћинства који имају пребивалиште на адреси власника возила, под условом да лице на које гласи Градска карта поседује возачку дозволу.

За подношење захтева за издавање Градске карте, у случају испуњавања горе наведених услова, потребно је следеће:
* Попуњен ОНЛИНЕ ОБРАЗАЦ
* Фотокопија личне карте (за личне карте са чипом, одштампани подаци) и фотокопију личне карте власника возила у случају да захтев подноси члан домаћинства
* Одштампани подаци који су садржани у чипу саобраћајне дозволе
* Фотокопија возачке дозволе подносиоца захтева
* Фотографија, у боји, подносиоца захтева, у јпг формату, резолуције 450×530пx
За све додатне информације о условима издавања и коришћења Градске карте, као и за помоћ приликом подношења захтева можете контактирати Градску општину Нишка Бања, тел: 018/4548 130 сваког радног дана од 07:30 до 15:30. Контакт особа: Драгана Жугић.