Умрежавање младих са територије ГО Нишка Бања

Умрежавање младих са територије ГО Нишка Бања

Канцеларија за младе Нишка Бања је локални сервис младих грађана и грађанки са територије општине Нишка Бања. Основана је 2012. године и намењена је свим младима без обзира на пол, расу, националну припадност, верско убеђење, језик, друштвено порекло, имовинско стање, чланство у политичким, синдикалним или другим организацијама, психички или физички инвалидитет, физички изглед, сексуалну оријентацију и друга стварна односно претпостављена лична својства.
Представници Канцеларије за младе у наредним данима одржаће састанке у свим насељеним местима на територији Градске општине Нишка Бања и позивају да им се придруже сви креативни млади људи од 15 до 32 године који кроз активно учешће младих и волонтерско ангажовање желе да у својој локалној средини:
● Учествују у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време
● Промовишу здраве и безбедне стилове живота (активности у природи, кампање о репродуктивном здрављу, о безбедности на интернету, едукативне радионице о превенцији вршњачког насиља.
● Учествују у акцијама заштите животне средине (кампање за скретање пажње на уочени проблем, промотивне акције чишћења и уређења јавних површина, едукације о заштити животне средине).
● Промовишу међугенерацијску сарадњу (радионице са основцима, претшколцима).
● Промовишу разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све младе (активности које укључују младе из различитих мањинских и етничких група, младе са тешкоћама у развоју).
● Промовишу солидарност и хуманост (према социјално угроженим групама, особама са инвалидитетом, мигрантима и другим угроженим групама).
● Похађају обуке које им омогућавају да стекну знања И вештине које су неопходне у савременом пословном окружењу како би били што конкурентинији на тржишту рада.