У току ове године очекује се почетак изградње прве фазе Аква парка у Нишкој Бањи

У току ове године очекује се почетак изградње прве фазе Аква парка у Нишкој Бањи

У току ове године очекује се почетак изградње прве фазе Аква парка у Нишкој Бањи који ће се налазити на простору Лозни калем на површини од 5,4 хектара. Прва фаза радова, како каже председник општине Нишка Бања, Душан Живковић, требало би да обухвата затворени део комплекса са базенима, ресторанима, кафићима и другим садржајима. Вредност прве фазе овог пројекта је 490 милиона динара.

На последној седници Градског већа усвојено је решење о изради пројекта за изгрању Аква парка у Нишкој Бањи на простору Лозни Калем Према речима председника општине Нишка Бања, Душана Живковића, очекује се да ове године почну радови на изградњи пре свега затворенего дела комплекса. Аква парк простираће се на површини од 5,4 хектара . Предвиђено је да буде више базена, спа центар, садржаји за спорт и рекреацију, за децу, ресторани и кафићи.

За завршетак целокупног комплекса, додаје Живковић, потребно је 2 године.

Очекује се и почетак изградње дела пута од петље Просек до Малчанске петље у дужини од 1,4 километра, како би се Нишка Бања повезала са Коридором 10. У току је експропијација земљишта. Биће изграђена и бициклистича стаза од Булевара цара Константина до бањске рампе, најавио је председник општине.