У чаирском базену плесали „Нишку Бању“

У чаирском базену плесали „Нишку Бању“

Кореографије уз најразличитију музику, почев од оне из филма Прљави плес до изворне Нишке Бање, одиграле су синхроне пливачице свих узраста на чаирском базену, а пуне трибине одале су признање 20-годишњој традицији манифестације “Светосавски бал на води”.

Традиционално, бал је отворио плес са више од 30 играчица које су плесале са свећама у рукама, а популарна нумера „Амено“, коју карактерише опуштајући неw-аге звук, употпунила је атмосферу и дала јој дашак мистичног.

Ређали су се најразличитији плесови, а публику је посебно одушевио онај у коме су наступиле најстарије играчице уз песму „Нишка Бања“. Сви елементи традиционалног кола су били ту, укључујући и даире које је у води свирала кореограф Јелена Ристић. Једна од учесница Ана Јовић каже да су све оне које су наступиле у овој тачки плесале још на првом балу, пре 20 година.
И поред тога што неке од нас већ дуго не тренирају, решиле смо да се поново окупимо за овај јубилеј. Јелена Ристић нам је осмислила кореографију у којој је и сама учествовала – прича Јовић.

Својих 5 минута имале су и најмлађе чланице Клуба за синхроно и уметничко пливање Ниш, које су плесале уз звуке песме “Ундер тхе сеа” из цртаног филма Мала Сирена.

Тема овогодишњег “Светосавског бала на води” била је приказ најуспешнијих наступа до сада, имајући у виду да је ово била јубиларна 20. манифестација.

Извор: Јужне вести