Тужбе и даље стижу у Бању, али пара из Града још нема

Тужбе и даље стижу у Бању, али пара из Града још нема

Иако им је из градске касе још крајем септембра обећано 14 милиона динара како би исплатили дуговања бившим председницима комисија и одбора, новац у Општину Нишка Бања још није стигао, али зато, како каже председник Дејан Јовановић, стижу нове тужбе.

Како је раније рекао Јовановић, тужбе су послали бивши одборници локалног парламента који су били чланови или председници скупштинских тела. Њима нису исплаћиване дневнице и паушали уназад 11 месеци, па су зато решили да пресавију табак и туже Општину.

Председник Јовановић каже да би сума од око 14 милиона динара била довољна да се исплате дуговања и толико је на седници Градског већа претпоследњег дана септембра одобрено као помоћ овој Општини.

Међутим, пара, како каже Јовановић, још нема.
Усвојен је ребаланс нашег буџета и ми смо предвидели тих 14 милиона, али новац још није уплаћен па нисмо ни могли да исплатимо дуговања. Имамо обећања из Града да ће то бити уплаћено. Како они уплаћују, тако ћемо ми да исплаћујемо дуговања. Нисмо у завидној ситуацији уопште – каже Јовановић.
Ипак, иако пара нема, како каже председник Општине, тужбе и даље стижу.
Стално стижу тужбе. У реду је да неко од Општине тражи новац преко суда. У реду је и да неће да сачека, него хоће да тужи, али поједини одборници пуштају и по 5 тужби за једно дуговање. И тако дуг од 4.800, са судским трошковима нарасте на 30.000 динара – прича Јовановић.
Подсетимо, Јовановић је о овом проблему први пут говорио на седници Градског већа када је и затражио новац, тврдећи да је за дугове крива бивша власт. Међутим, бивши председник Скупштине општине у Нишкој Бањи Саша Јовановић, тада је рекао да дуг није 14 милиона и да међу онима који су тужили има и одборника владајуће странке.

Извор: Јужне вести