Tužbe i dalje stižu u Banju, ali para iz Grada još nema

Tužbe i dalje stižu u Banju, ali para iz Grada još nema

Iako im je iz gradske kase još krajem septembra obećano 14 miliona dinara kako bi isplatili dugovanja bivšim predsednicima komisija i odbora, novac u Opštinu Niška Banja još nije stigao, ali zato, kako kaže predsednik Dejan Jovanović, stižu nove tužbe.

Kako je ranije rekao Jovanović, tužbe su poslali bivši odbornici lokalnog parlamenta koji su bili članovi ili predsednici skupštinskih tela. Njima nisu isplaćivane dnevnice i paušali unazad 11 meseci, pa su zato rešili da presaviju tabak i tuže Opštinu.

Predsednik Jovanović kaže da bi suma od oko 14 miliona dinara bila dovoljna da se isplate dugovanja i toliko je na sednici Gradskog veća pretposlednjeg dana septembra odobreno kao pomoć ovoj Opštini.

Međutim, para, kako kaže Jovanović, još nema.
Usvojen je rebalans našeg budžeta i mi smo predvideli tih 14 miliona, ali novac još nije uplaćen pa nismo ni mogli da isplatimo dugovanja. Imamo obećanja iz Grada da će to biti uplaćeno. Kako oni uplaćuju, tako ćemo mi da isplaćujemo dugovanja. Nismo u zavidnoj situaciji uopšte – kaže Jovanović.
Ipak, iako para nema, kako kaže predsednik Opštine, tužbe i dalje stižu.
Stalno stižu tužbe. U redu je da neko od Opštine traži novac preko suda. U redu je i da neće da sačeka, nego hoće da tuži, ali pojedini odbornici puštaju i po 5 tužbi za jedno dugovanje. I tako dug od 4.800, sa sudskim troškovima naraste na 30.000 dinara – priča Jovanović.
Podsetimo, Jovanović je o ovom problemu prvi put govorio na sednici Gradskog veća kada je i zatražio novac, tvrdeći da je za dugove kriva bivša vlast. Međutim, bivši predsednik Skupštine opštine u Niškoj Banji Saša Jovanović, tada je rekao da dug nije 14 miliona i da među onima koji su tužili ima i odbornika vladajuće stranke.

Izvor: Južne vesti