Тешка и атрактивна стаза-изазов за бициклисте Србије и Црне Горе

Тешка и атрактивна стаза-изазов за бициклисте Србије и Црне Горе

Протеклог викенда у Нишкој Бањи одржана је трка Купа Србије у планинском бициклизму. На врло атрактивној и захтевној стази, вештину и умеће је показало око стотину такмичара из Србије и Црне Горе. Доминирали су такмичари из Црне Горе који су кући понели 6 медаља, од тога две златне.

Бициклизам

Најуспешнији у категорији ЕЛИТЕ био је црногорски шампион Демир Мулић. Најуспешнији наш такмичар је био Јован Рајковић, који је заузео треће место. Укупно је било 12 категорија у којима су се надметали такмичари. Најуспешнији такмичари су поред новчаних награда, добили и ваучере за одмор у Врњачкој Бањи.

Ниска Бања Бициклизам

Уједно је, пре почетка прве трке одржано и ревијално такмичење школараца са територије града Ниша. Најуспешнији је био Лазар Динић, ученик шестог разреда.
Организатор овог такмичења је био Бициклистички клуб Константин уз сарадњу са Градском општином Нишка Бања.

Бициклизам

Трка је доста добро оцењена и од стране стручњака црногорске репрезентације.

“Организатор овога интересантног и квалитетног бициклистичког такмичења није шкртарио у додјели спортских одличја, па је црногорски тим, поред три златне, једне сребрене и двије бронзане медаље, уз непопуларна четири четврта мјеста кући понио и 6 пехара”, рекао је Бранко Хајдуковић из репрезентације Црне Горе.

Бициклизам

„Захваљујем се свима који су помогли да ова манифестација прође у најбољем могућем реду, а и свима који су дали свој допринос и својим посматрањем трке. Надамо се да ће следеће године ова, већ традиционална, трка бити за степеник више и угостити још много страних такмичара. Сама локација је врло атрактивна и има велики потенцијал, и требамо то искористити у промовисању Ниша и Нишке Бање“, рекао је председник Бициклистичког клуба “Константин” Игор Антић.

Ниска Бања Бициклизам