Светски куп у параглајдингу

Светски куп у параглајдингу

Ваздухопловни савез Србије организује од 17. до 24. јуна 2017. године Светски куп у параглајдингу, због којег су 130 најискуснијих пилота света из 30 земаља посетили Србију и такмичиће се у небеским тркама и до 100 км, без мотора, на висинама до 3.500 метара.
Наша земља једна је од пет дестинација, поред Француске, Швајцарске, Бразила и Еквадора, у којој се организује такмичење ове године, а током такмичења, пилоти ће из правца Ниша летети према Пироту, Зајечару, Лесковцу, Врању и Димитровграду.
Србију ће на овом такмичењу представљати шест пилота – Владимир Бачанин, Срђан Ристановић, Драган Мартиновић, Предраг Дудић, Срђан Кесић и Милан Стевић, док су такмичење подржали влада Србије, Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије, град Ниш и Градске општине Пантеле и Нишка Бања.
Домаћин такмичења данас је Нишка Бања и такмичари крећу у 12:00 сати са полетне стазе Коритњак. Полетиште су обишли и уверили се да је све спремно за почетак председник Параглајдинг клуба Грунф Горан Вучковић и представници Градске општине Нишка Бања.

ФБ_ИМГ_1497858054127