СОКОЛОВ ПУТ – СКYРАЦЕ 2017

СОКОЛОВ ПУТ – СКYРАЦЕ 2017

4. Соколов пут скyраце одржаће се у суботу, 09. септембра 2017. године, у Нишкој Бањи, у организацији Удружења Фреестyлера, у сарадњи са Туристичком организацијом Ниша и Градском општином Нишка Бања.
Овогодишњи Соколов пут скyраце одржаће се на територији Нишке Бање и Суве планине, односно на релацији од Нишке Бање до Трема (1810 мнв), са почетком у 08:00 часова.
Програмом Соколов пут скyраце-а предвиђене су две стазе, и то: Соколов пут од 30км – води из центра Нишке Бање (280мнв) преко Коритника, Црног камена, Мосора, Соколовог камена, Трема (1.810мнв) до Бојаниних вода (860мнв); Соколов пут од 15км – има исту сатницу/локацију старта и деоницу до Репетирора (контрола подно Мосора) а одатле тркачи иду уским макадамским путем на доле, после 1,5км пут нагло скреће на десно и благо узбрдо, одатле имате још 1,3км до циља а од тога је последњих 300м асфалт.
Право учешћа на Соколов пут скyраце-у имаће сви заинтересовни који се осећају психо-физички способним за овакав вид активности, уз плаћање котизације.
За најбоље такмичаре Соколов пут скyраце-а предвиђене су вредне новчане и робне награде.