Славље фаворита на првенству Србије у МТБ класи

Славље фаворита на првенству Србије у МТБ класи

Јована Црногорац у сениорској категорији (елита) и Александар Роман у  категорији сениора и млађих сениора (до 23 године) обелезили су Првенство Србије у класи МТБ (маунтин бајка). Нишка Бања јуче је била домаћин одличних трка и јаке конкуренције од најмлађих узраста-полетараца који су и отворили трку у 11 часова, све до оних најбољих елите где су тријумфе однели фаворити, олимпијка Јована Црногорац и млади возач Партизана Александар Роман који се домогао два највиша степеника на подијуму. Клупски колега Душан Веселиновић био је најбољи јуниор.

Домаћин и организатор БК Константин из Ниша и Бициклистички савез Србије у потпуности могу да буду задовољни и оѕивом такмичара али и бројном публиком на стази у Нишкој Бањи. А најбољих троје у свим категоријама добили су медаље и награде што је већ и постала лепа традиција.
Селектор Немања Вајс пренео је утиске  одмах по завршетку сениорских трка у којима је вожено седам кругова а победе су припале Црногорчевој и Роману:
– Организација је била сјајна, време идеално за вожњу. А ни подршка публике није изостала, напротив. Била је бројна што је сигурно био додатни мотив свим возачима. Није било изненађења на трци, очекивано је било да Јована Црногорац тријумфује код сениорки, Александар Роман у конкуренцији сениора и млађих сениора. Потврдили су квалитет и одличну форму баш као и Дуле Веселиновић из Партизана, наш најбољи јуниор. Све у свему, ја сам задовољан – истакао  је Вајс који заједно са Јованом Црногорац путује сутра на Копаоник на тронедељне припреме пред одлазак на ОИ у Рио де Жанеиро.

2   7 6 5 4    8