Семинар фолклора у Нишкој Бањи

Семинар фолклора у Нишкој Бањи

Други семинар фолклора који организује АНИП Мозаик одржава се од 25. до 27. новембра у Нишкој Бањи у вили Марков конак. Тродневни семинар намењен  је руководиоцима, кореографима и учитељима фолклора.

За учеснике семинара фолклора биће органозован пријем у општини Нишка Бања код председника Дејана Јовановића, који је широм отворио врата за све фолклораше који це три дана провести играјући и певајући у Ниској Бањи, саопштили су у Мозаику.
Полазници семинара, осим из Ниша, долазе из Ариља, Злартибора,  Врања, Косова, Алексинца, Бачке Паланке, као и Црне Горе.
Оно што нас очекује на семинару су игре, песме и обичаји нишког краја, београдске посавине и јасеничког краја”, рекао је Нишким Вестима, Марјан Здравковић, директор и уметнички руководилац АНИП Мозаик.

Предавачи на семинару су Игор Гудић из Краљева и Марјан Здравковић, а музичке аранжмане презентоваће  професор Владимир Милићевић из Краљева и шеф нишког Народног оркестра Милан Никодијевић.

“Очекује нас прелепи и весели викенд у Ниској Бањи. Организатори семинара су пресрећни јер могу да оставе јос један велики печат у свом родном граду, а тиче се неговања наше културен баштине”, истакао је Здравковић.