Први туристи у Нишкој Бањи са ваучерима

Први туристи у Нишкој Бањи са ваучерима

Нишка бања прошле године није била део акције Владе Србије у којој су туристи могли да користе бесплатне ваучере за посету одмаралиштима у Србији. Међутим, ове године је скинута са „црне листе“ и данас је примила прве туристе. Драган Чичић, долази из Батајнице и већ годинама уназад користи субвенционисане ваучере како би потовао кроз Србију. Ове године дестинација му је Нишка бања. За њу се, каже, одлучио пре свега да би упознао овај крај, али и људе, за које је чуо да су изузетно љубазни.

За сада има 44 пријављених туриста који ће користити бесплатне ваучере за смештај у Нишкој Бањи. Председник општине каже да ће, будући да до сада није имала те погодности, Бања имати 44 пута више користи.

Бесплатни ваучери постоје од 2015. године у оквиру кампање Владе Србије под називом „Моја Србија“, а која за циљ има промоцију домаћих туристичких дестинација. Иако, је министарство најавило још 2016. године да ће , због великог интересовања грађана, ваучере за Нишку Бању грађани моћи да користе, тек почетком ове године је то омогућено.

[видео wидтх=“640″ хеигхт=“352″ мп4=“http://www.goniskabanja.org.rs/wp-content/uploads/2018/05/Vaučeri.mp4″][/video]