Презентована пројектна идеја о побољшању туризма ГО Пантелеј и ГО Нишка Бања

Презентована пројектна идеја о побољшању туризма ГО Пантелеј и ГО Нишка Бања

У оквиру конструктивне сарадње унутар јавног сектора и међусекторске сарадње са приватним и цивилним сектором, у Градској општини Пантелеј одржана је званична презентације пројектне идеје о формирању нове туристичко-рекреативне понуде која повезује и обједињује расположиве ресурсе и потенцијале општина Пантелеј и Нишка Бања.

Иницијални актери су и Институт „Радон“, Стрелиште у Малчи, Вински подрум „Малча“, Коњички клуб у Нишкој Бањи, Сафари клуб-Ниш.

Реч је о заједничком настојању да се без додатних улагања или са минималним интервенцијама, кроз текуће пословне активности, узајамним допуњавањем и прожимањем делатности свих учесника, унапреди подручје Малча-Сићево-Острвица као занемарена и недовољно искоришћена природна спона две општине.

Као јединствена целина била би туристички атрактивна са бројним спортско-рекреативним и другим програмима и практичном надоградњом досадашње понуде коју појединачно пружају Институт „Радон“, Вински подрум и Стрелиште у Малчи.

Заједничка жеља је да током читаве сезоне на овом потезу буде туриста, шетача ,бициклиста, јахача, као и да Малча поново буде “српска Тоскана”.

Председник ГО Нишка БањаДејан Јовановић, истакао је важност оваквог пројекта који би обезбедио присутност великог броја туриста овој општини, који неће ту долазити само због здравствених проблема већ да би се одморили и посветили спортско-рекреативним активностима.

Братимир Васиљевић, председник ГО Пантелеј рекао је на данда сви у овој општини имају озбиљне намере да доведу пројекат до краја, и да за овакву врсту туризма постоје неслућене могућности. Обећавају да ће свим srcем и снагом “ући у причу”.

За наредну недељу планиран је обилазак поменуте територије и процена везана за прве кораке у реализацији.

 

Извор: НИШКЕ ВЕСТИ