Председник општине најавио нове инвестиције

Председник општине најавио нове инвестиције

Долазак новог инвеститора, изградња аква парка и мини парка за параглајдинг – то је оно што ће у наредном периоду бити приоритети у општини Нишка Бања. Председник општине Дејан Јовановић не открива о ком инвеститору је реч, али додаје да се воде и преговори са људима који би требало да у пределу Лозног калема зидају нови хотел. То је истакнуто на обележавању Дана општине.

А на крају летње сезоне, Нишка Бања обележава и Дан ослобођења у Првом и Другом Светском рату. У знак сећања на жртаве венце су положили представници општине, Удружења потомака рата од 1912. до 1920. и представници СУБНОР-а. Одржан је и парастос погинулима у Великом рату.
Ниш је имао велику улогу, посебно у Првом светском рату, и жртва наших предака се не сме заборавити, каже Бранислав Радовановић из Удружења потомака рата од 1912. до 1920.

Градска општина Нишка Бања једна је од пет градских општина у Нишу. Основана је 13. октобра 2000. године. Према попису из 2011. године, има око 15.000 становника. Позната по својој топлој води, у последње време се сем на бањски, фокусира и на спортски и рекреативни туризам, поготову на екстремне спортове као што су параглајдинг, слободно пењање и мото-крос.