Посао за велики број високообразованих

Посао за велики број високообразованих

Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић обишао је са својим сарадницима, члановима Градског већа Михајлом Здравковићем и Милошем Милошевићем, као и са начелником Канцеларије за локални економски развој и пројекте Миланом Ранђеловићем, радове на изградњи фабрике ИМИ на Лозном калему.

Тренутно се одвија прва фаза која подразумева радове на 14 хиљаде квадрата, која ће бити окончана јуна следеће године, док се на пролеће очекују конкурси за запошљавање. Компанија ИМИ заузимаће простор од 30 хектара на потезу Лозни калем.

„ИМИ је у процесу грађевинских радова запослио одређени број инжењера, ово је једна од компанија која ће запослити велики проценат високообразованих људи и очекује се да ће преко 500 инжењера бити ангажовано. Оваква инвестиција је из више разлога значајна за наш град. Пре свега, долази једна од познатих светских компанија која ће запошљавати велики број људи, а међу њима ће бити велики број високообразованих. Приходи од саме инвестиције долазе у Град Ниш, 30 милиона евра је само инвестиција за извођење радова. Оно што је кључно, порез на зараде ће се сливати у буџет Града, а од тога ми финансирамо потребе путне, водоводне, канализационе инфраструктуре, социјална давања, обавезе које имамо за инвалиде, породиље. Инвестиције су зато јако значајне – што већи број инвестиција то је већи напредак за наш град и виши стандард за наше грађане“, рекао је Булатовић.

Компанија ИМИ послује у оквиру групације ИМИ, водећег светског добављача електронских добара у области аутоиндустрије, индустрије, медицине. Ова компанија има фабрике и погоне за производњу у седам земаља и запошљава преко 15 хиљада радника. Изградњом фабрике на локацији Лозни калем у Нишкој Бањи биће отворено око 1500 нових радних места. Фабрика у Нишкој Бањи производиће електронске компоненте за аутомобилску и индустрију информационих технологија.

2 3

4 5