Поново најбољи: Две медаље и светски рекорд Милана Гроздановића на СП у Чешкој

Поново најбољи: Две медаље и светски рекорд Милана Гроздановића на СП у Чешкој

У току је светско првенство у поwерлифтингу, које се одржава у Чешкој од 16-22.октобра.

Репрезентацију Србије, првог дана, представљао је Милан Гроздановић у дисциплини мртво дизање са опремом. Подигавши 270кг, чиме је оборио светски рекорд у овој федерацији, освојио је златну медаљу у категорији сениора до 75кг, а укупном пласману са 306,5 бодова (270/73,8) проглашен је за најбољег такмичара у овој дисциплини! 

„Ово је мој највећи успех у досадашњој каријери. Поставио сам светски рекорд и у WУАП федерацији, након ГПЦ федерације. Ипак, остаје жал што за мало нисам успео да подигнем и наредну тежину 277,5кг.“, износи своје прве утиске Гроздановиц.

Другог дана Србија је у дисциплини бенцх пресс имала неколико такмичара: Зоран Копић(-110), Милан Смиљанић(-140), Раде Савић(140+) и  Милан Гроздановић (-75).

Србија је освојила две сребрне медаље: Милан Смиљанић (230кг/-140кг) и Милан Гроздановић (155кг/-75кг), док остали такмичари нису успели да дођу до одличја.

„155кг је мој лични рекорд и рекорд Србије, тако да сам презадовољан. Дао сам све од себе, овог пута, то је било довољно за сребрну медаљу.“, каже Гроздановић.

Нишлијама је остало мало времена за одмор, а у плану су припреме за Гала Куп, који ће се у организацији КДТ „Легионари“ одржати 16.децембра у сали ОШ „Мика Антић“ у Нишу.

 

ИЗВОР: НИШКЕ ВЕСТИ