Полуфинала готова, финале акције „Стоп! Сви на спорт“ на Вртопу

Полуфинала готова, финале акције „Стоп! Сви на спорт“ на Вртопу

Грајом ученика више од 20 основних школа из Ниша и околине испуњена је ових дана Нишка Бања, јер се у балон сали и на тениским теренима одржава акција “Стоп! Сви на спорт”. Ученици 4. разреда имали су прилике да се надмећу у слагалицама, игри меморије, колективним спортовима, али и атлетици и стреличарству, а финале на теренима на Вртопу заказано је за сутра.

У Спортском савезу Ниша, који је са полицијом организовао манифестацију, кажу да су посебан утисак оставили малишани из околине града, који се увек радо одазивају свим активностима. Нажалост, често немају довољно деце једног разреда за формирање екипе, па су овог пута били приморани да помешају 3. и 4. разред.
Акција траје 3 дана, два су полуфинална и трећи је финални. По 5 најбољих из првог и другог полуфинала иду у финале. Учествују 4. разреди основних школа из Ниша, али смо имали и оне из околине, који су стварно заинтересовани увек, снађу се и за превоз и све, али не могу да сакупе довољно деце 4. разреда за екипу, па узимају и из 3, али битно је само да нису старији од четвртог – кажу у Савезу.
Полиција је осмислила и спровела у дело игре меморије и слагалицу, док су спортска удружења била задужена за остатак програма: атлетике, одбојке, кошарке, стреличарства, гимнастике и орјентиринга. Ван такмичарског дела, ревијално, предвиђена је вожња ролера и тенис.
Деца су много срећна, много им је лепо, одушевљени су и овим нашим промотивним материјалом. Они који заиста желе да учествују су одлични и учитељи и деца, сви се баш радо одазивају овоме. Неке школе нису дошле, али оне које јесу биле су одличне. И стварно морам да похвалим околину Ниша, они се стварно увек одазову – испричали су у Савезу.
Првобитни план био је да све активности буду на отвореном, али су због лошег времена полигони морали да се пребаце у балон салу, мада то очигледно није покварило расположење малишана.

Иначе, у Спортском савезу Ниша кажу и да су веома задовољни активношћу, те да се надају да ће им и следеће године бити одобрен новац за њу.

 

ИЗВОР: ЈУЖНЕ ВЕСТИ