Полиција едуковала грађане како да штите своју имовину

Полиција едуковала грађане како да штите своју имовину

„Не остављајте отворене прозоре у приземним просторијама када не боравите у својим домовима, обезбедите их решеткама ако дуже одсуствујете, замолите комшију да обиђе вашу викендицу, склоните вредне ствари са очију потенцијалних лопова…“ само су неки од савета које је полиција дала грађанима, учесницима радионице у оквиру пројекта „Нишка Бања – безбедна бања“.

Циљ пројекта који нишка Полицијска управа спроводи у сарадњи са Градском општином Нишка Бања, а уз подршку ОЕБС-а, је да код грађана створи свест да могу превентирати криминално понашање и спречити да постану жртве различитих кривичних дела.

„Подручје општине Нишка Бања карактерише посебан сензибилитет када су у питању кривична дела с обзиром на то да у сеоским срединама има бројних викендица које су врло интересантне лоповима. Из тог разлога нам је намера била да њихове власнике посаветујемо како да заштите своју имовину а са друге стране, да их упознамо са полицијским службеницима којис у добили атрибут „полицајаца у заједници“. То су полицајци, а за сада их је троција, којима грађани могу директно да се обрате и за савет и за интервенцију у случају да постану жртве кривичних дела. Учесници радионице добили су њихове бројеве телефона а поделићемо и флајере како би што већи број грађана добио информацију о њима“ објашњава Марија Ранђеловић, официр одељења полиције задужена за рад у локалној заједници.

Како најављује, већ следећег четвртка планирана је још једна радионица у оквиру истог пројекта на којој ће остали становници Нишке Бање моћи да се упознају са радом полиције, добију савете и изнесу сугестије о активностима које би полицијски службеници могли да предузму ау циљу обезбеђивања њихове боље сигурности.

[енвира-галлерy ид=“1381″]