Почињу улагања у Нишку Бању

Почињу улагања у Нишку Бању

Званичним отварањем радова на водоводу и канализацији на Лозном калему почело је сређивање овог дела Нишке Бање. Изградња мреже користиће становницима Банатске улице, али и планираним објектима на овом потезу.

Почињу улагања у Нишку Бању

 Лозни калем је парцела о којој се често говорило последњих година због великог, а неискоришћеног потенцијала. Ови радови су основа за даљи напредак, а оно што се најављује су аква парк и филипинска фабрика Имми.

У овом граду влада велика незапосленост, а како то можемо смањити осим довођењем нових инвеститора и отварањем нових радних места. Предуслов за то свакако јесте изградња инфраструктуре и ово и јесте један од пројеката који ће нам омогућити да запослимо наше суграђане, каже градски већник Михајло Здравковић.

2 3

Отварању радова присуствовао је и државни секретар у Министарству привреде, Драган Стевановић, који је потврдио наводе о писмима намера везаним за два инвеститора. Председник владе Александар Вучић најавио је додатна улагања у ову општину, а министар без портфеља, Милан Кркобабић, биће задужен за нове пројекте.

Рок за изградњу водовода и канализације је 90 дана, а уложено је 38 милиона динара. Наредни потез биће асфалтирање ове улице која спаја Нишку Бању и насеље Никола Тесла.