ПОЧИЊЕ НИШКО – БАЊСКО ЛЕТО

ПОЧИЊЕ НИШКО – БАЊСКО ЛЕТО

Од 2. до 6. августа у парку у Нишкој Бањи одржаваће се програм културног, спортског и забавног карактера. Општина Нишка Бања и Нишка пивара имају циљ да што занимљивијим и садржајнијим програмом привуку, пре свега, становнике оближњих места, те да ово познато лечилиште поново буде пуно.

И ове године смо се потрудили да програм буде разноврстан и да буде за свакога по нешто. Очекујемо да ће концерт популарног певача народне музике Мирослава Илића привући највећу пажњу, али да ће подједнако подићи атмосферу и наступ Црних Мамби и Неше Саите. Овај оркестар, који је пре готово 35 година основао Шабан Бајрамовић, свираће етно, гипсy, јазз, балканску и светску музику.

„Нишко Бањско лето“ угостиће и 15 клубова борилачких спортова, који ће приказивати своје вештине и омогућити људима да се опробају у њима, док ће Жандармерија овде имати показну вежбу. За најмлађе ће бити организоване креативне радионице, певаће дечији хор „Чаролије“ и „Нишке звездице“, док ће „лето“ затворити вече фолклора.

Покровитељи и организатори „Нишко Бањског лета“ су Нишка пивара и Градска општина Нишка Бања.

ПРОГРАМ

СРЕДА, 02.08.2017. 20:00 часова
СВЕЧАНО ОТВАРАНјЕ ФЕСТИВАЛА
– Музички концерт: „Никад није касно“ – Дијана Стојковић ЖИРАДО, Зоран Костић ОКАЦ, Иван Меметовић МУШОКИ, Миле Динић БАШАЛ, Нинослав Думитру НИНО, Јелена Гуглета
– Неша Саита и Црне мамбе

ЧЕТВРТАК, 03.08.2017. 20:00 часова
ВЕЧЕ БОРИЛАЧКИХ СПОРТОВА
15 борилачких клубова, Жандармерија – Нишки одред (показна вежба)

ПЕТАК, 04.08.2017. 20:30 часова
КОНЦЕРТ: МИРОСЛАВ ИЛИЋ

СУБОТА, 05.08.2017.
ДЕЧИЈИ ДАН
18:00 до 20:00 часова – СОС – Дечија села Србије – Креативне радионице
20:00 часова – Дечији хор „Чаролија“ и „Нишке звездице “ – Тодор Китановић, Теодора Марковић, Петра Благојевић, Јулија Петровић, Сања Костић, Јована Стошић, Војислав Мутић, Нејаз Рамчевски и Антонио Рамчевски

НЕДЕЛјА, 06.08.2017. 20:00 часова
ВЕЧЕ ФОЛКЛОРА