Почиње изградња парка у Првој Кутини

Почиње изградња парка у Првој Кутини

На територији општине Нишка Бања интензивно се ради на уређењу јавних површина. Ових дана почело се са изградњом парка у Првој Кутини. Прву фазу радова данас је обишао председник општине, Дејан Јовановић са сарадницима.

Уређење парка резултат је великог Пројекта озелењавања јавних зелених површина, чију реализацију су започели Градска општина Нишка Бања и Секретаријат за заштиту животне средине уз подшрку ЈКП „Медиана“.

Даљу реализацију пројекта ће пратити изградња нових стаза за пешаке, дечјег игралишта, нова јавна чесма, постављање клупица за седење и канта за смеће. Иако је тај део обале спадао у запуштене, чишћењем простора остварени су услови за даљу просторну интервенцију где је заштита природног окружења приоритет. Тим поводом планира се оплемењивање простора са садњом више десетина садница дрвећа и других биљних врста.

Након тога, председник Јовановић обишао је и парк у Насељу Никола Тесла где су радови на уређењу у завршној фази. Овај парк представља још једну зелену оазу и место где ће наши најмлађи и најстарији суграђани моћи да уживају.

23 4 5 6 7