Почело сређивање спортских терена Вртоп у Нишкој Бањи

Почело сређивање спортских терена Вртоп у Нишкој Бањи

Као што је и најављено пре двадесетак дана, спортски комплекс Вртоп у Нишкој Бањи почиње полако да личи на оно чему би и требало да служи. Иза покошене траве, и уклоњеног смећа полако се назиру обриси веома пространог вишенаменског спортског терена какав и јесте потребан сваком бањском амбијенту, али и сваком граду који претендује да постане озбиљан спортски центар.
Ипак, један дан, без обзира на радни елан, није довољан да се обави све што је неопходно и планирано…
У акцији уређења Вртопа, уз запослене на јавним радовима, учествовали су и грађани, функционери и радници Општине Нишка Бања, као и представници Спортског савеза који обезбеђује опремање терена и који битребало њим и да управља.
Послом на коме је било ангажовано око 80 људи, распоређених по читавом терену, координирали су инжењери из Канцеларије за локални економски развој.
Иначе, уколико би, уз обнову Вртопа, били обновљени и хотели, Нишка Бања би могла да се окрене веома перспективном спортском туризму.
Осим за припреме спортиста и рекреацију мештана и посетилаца Бање, Вртоп би, према стратешким приоритетима Спортског савеза, требало да буде искоришћен и за програме у којима се деца масовно укључују у бројне спортске активности. У сваком случају, све важне структуре Града Ниша и Општине Нишка Бања препознале су у овом комплексу велики спортски капацитет и од њега се, како тренутно ствари стоје, више не може одустати.