Почели припремни радови на изградњи аква-парка у Нишкој Бањи

Почели припремни радови на изградњи аква-парка у Нишкој Бањи

Припремни радови на изградњи аква-парка, који би Ниш требало да добије после више неуспелих покушаја, почели су на Лозном калему и рок је 100 дана, док је рок за завршетак свих радова три године. Изградњу тог забавног садржаја на површини од 5,4 хектара платиће парама из буџета сви грађани Ниша, а градоначелница каже да ће то вратити стару славу Нишкој Бањи и донети нова радна места.

Ресторан, спа центар, рекреативни, виталити, затворени и базени са таласима – неки су од садржаја у склопу аква-парка вредног око 1,7 милијарди динара које најављује пројектни менаџер и представник конзорцијума фирми које га раде Александар Рајковић.

Радници тренутно монтирају ограде, а Рајковић каже да ће након припремних радова кренути да копају простор за затворени објекат површине од 3.500 квадратних метара.

Имамо и базен с таласима површине 1.740 квадрата. Радићемо остале базене, рекреативни базен, виталити базен, лењу реку површине 1.100 квадрата. То је у оквиру прве фазе изградње – објашњава Рајковић.

Председник Општине Нишка Бања Душан Живковић нада се да ће аква-парк ставити тачку на године пропадања.

Данас имамо низ пројеката поред самог аква парка, од улица до спојнице с ауто-путем и хотела који су продати, тако да ће ово бити будућа база туристичког развоја наше општине – наводи Живковић.

Додаје да ће аква-парк донети нова радна места и допринети развоју туризма у граду, као и да је то била жеља Нишлија.

Подсетићу да смо ми уочи 2021. године направили анкету са Нишлијама и готово сваки пети захтев, да не кажем жеља, наших суграђана је да наш град има аква-парк. Негде смо се и тиме између осталог руководили када смо правили планове за нове инвестиције у граду – истиче Сотировски.

Аква-парк ће бити прилагођен свим временским условима, каже градоначелница Ниша Драгана Сотировски и поручује да почетак радова нема везе са изборима.

Пуних 30 година говоримо о овоме и некако се увек поклопи да се интензивирају ти разговори и условно речено обећања уочи избора. Ово није предизборно обећање, ово је реалност, објекат који ће Нишкој Бањи помоћи да буде атрактивна свих 365 дана у години – наводи градоначелница.