Планински бициклизам и ролер крос у Нишкој Бањи

Планински бициклизам и ролер крос у Нишкој Бањи

Нишка Бања је, и овог викенда, била преплављена спортистима. Паралелно су одржана два адреналинска такмичења – Државно првенство у планинском бициклизму и динамични Ролер крос на главном бањском шеталишту.

Изузетно занимљиво било је и на једном и на другом такмичењу. Било је среће због победа и медаља, али било је и незгодних падова. Стаза за бициклисте била је посебно захтевна, поготово изнад фонтана, али су најприпремљенији бициклисти савладали кругове са лакоћом. Идеја је да се та стаза, од следеће године, бодује за Ц1 категорију, односно да то буде стаза на којој ће бициклисти сакупљати олимпијске бодове.

Када је реч о ролер кросу, шеталиште у Бањи послужило је као подлога за пионирски подухват постављања такозваног “полигона спретности”. Такмичења у ролерима у Србији углавном се организују у дисциплинама спид и слалом, а Спортско удружење “Еxтреме” поставило је пред такмичаре нешто другачији изазов – заобилажење чуњева, прескакање препрека, цицк-цак вожња… И све то у што краћем времену.

Покровитељ и бициклистичке и трке на ролерима је била Градска општина Нишка Бања, чији представници за спорт истичу да им је циљ да, кроз ове и сличне манифестације, развију спортски туризам.