Пети рођендан Дирекције за јавни превоз Града Ниша

Пети рођендан Дирекције за јавни превоз Града Ниша

Бољи квалитет јавног превоза у Нишу и уштеда средстава из градског буџета циљеви су који су постигнути после пет година рада и постојања Дирекције за јавни градски и приградски превоз Ниша, речено је на свечаној академији поводом обележавања јубилеја јавног комуналног предузећа. Тренутно се ради на увођењу модерне продаје карата и новог ГПС система за праћење аутобуса, каже директор предузећа, Саша Петронијевић. Свакога дана на улице Ниша изађе 116 аутобуса који превезу око 100.000 путника дневно. На годишњем нивоу услуге Дирекције за јавни превоз у Нишу користи око 35 милиона грађана.
„Иако смо најмлађе предузеће у Нишу, за пет година смо унапредили квалитет превоза, обновили возни парк и омогућили бољи ред вожње у складу са потребама грађана. Предузеће послује позитивно и без помоћи града“, истакао је директор Дирекције за јавни превоз, Саша Петронијевић. Петронијевић додаје да је у току имплементација ГПС система који ће сви нишки аутобуси добити до краја године, како би се пратило њихово кретање и унапредио ред вожње и број линија.
„Почетком следеће године увешћемо и дисплеје на фреквентним аутобуским стајалиштима у граду који ће најављивати време доласка аутобуса и корисницима пружати све битне информације нишког јавног превоза“, каже Петронијевић.
Ових дана је постављено 45 нових аутобуских стајалишта у градском и приградском саобраћају, а током следеће године биће обновљена сва аутобуска стајалишта на територији Ниша.
Свечаној академији поводом пет година рада и постојања Дирекције за јавни превоз присуствовали су представници градског и општинског руководства, директори јавних предузећа, установа и институција, као и многобројни партнери.

фб_имг_1475262139288