Одржана најмасовнија авантуристичка трка на Балкану у Јелашничкој клисури

Одржана најмасовнија авантуристичка трка на Балкану у Јелашничкој клисури

Спортски клуб „Трибе“ је по трећи пут приредио незабораван догађај у лавиринтима Јелашничке клисуре и успео да одушеви преко 450 такмичара из 8 земаља. Авантуристичка трка са преко 40 препрека на стазама Роокие (12км) и Адвентуре (22 км), стартовала је из центра села Јелашница код Ниша. Трка се бодовала као 2. коло Лиге планинског трчања Планинарског савеза Србије. Стазе су водиле преко стеновитих предела клисуре, земљаних путева, ливада и околних села, и тако показале јединствене лепоте овог Специјалог резервата природе. На самој стази, поред трчања или пешачења кроз прелеп амбијент Јелашничке клисуре, такмичари су имали прилику да на одређеним тачкама савладају специфичне препреке. Препреке попут пузања, провлачења, прескакања, извлачења терета, блата, вишења, пењања итд. тестирале су њихове способности до крајњих граница.

Стазу од 12км најбрже је савладао Мирослав Милић за сат времена и 54 минута. Друго место заузео је Мишо Врућинић за 2 сата и 2 минута, док је трећепласирани Бранислав Миленковић прошао кроз циљ након пет минута. Најбржа у женској категорији била је Ивана Милић која је савладала стазу са свим препрекама за 2 сата и 12 минута. На друго место се пласирала Маја Симић за 2 сата и 56 минута , док је треће место заузела Милица Медић за 2 сата и 57 минута.

Посебно атрактивна и веома захтевна Адвентуре категорија привукла је најбоље тркаче и тркачице из региона који су се спартански борили за пласман и долазак до циља. Најбржи на стази и ове године био је Срган Милошевски из Македоније са временом 3 сата и 28 минута. Атанас Наумов заузео је друго место са временом 3 сата и 35 минута, док су трећепласирани били Борис Тасић и Игор Ковачевић, са временом 3 сата и 40 минута. Најбржа Адвентуре девојка била је Невена Рајковић која је на циљ стигла за 4 сата. Другопласирана Ивана Герчакова прешла је стазу за 4 сата и 29 минута, док је трећепласираној Марији Ђорђевић било потребно 4 сата и 35 минута.

Након трке такмичари су уживали у програму који је обухватио Цаве Цинема и Цаве Партy у поткапини, Фире Схоw, радионице спортског пењања, јоге, слацкалине-а и хигхлине-а.

Подршку у организацији овог догађаја пружили су Туристичка организација Ниш, Градска општина Нишка Бања, Цом Траде, Роса вода, Пан Спорт, Виталикум, Адвентуре Травел Нетwорк, Алтернатива Медица, Голден Росе, Алп, Оутдоор Цоллецтиве, Зелено Дрво, Планинарски савез Србије, као бројни волонтери и локално становништво. Посебну захвалност заслужују: Макалу, ЈП Србија Шуме, ОШ “Ђура Јакшић”, наши пријатељи из Нишког Џедајског покрета, Урбан Стреет Бротхерс, специјални гост Трансyлваниа Драгон – Флавиу Цернесцу, као и незаобилазне породице Павловић и Лилић из села Јелашница.

101 66 137 8 131 118 116 109 104 95 92 76 75 74 58 57 41 37 34 33 32 31 30 29 26 25 18 17 16