Одржан 13. „Винофест“ у Вршцу

Одржан 13. „Винофест“ у Вршцу

Традиционална вршачка винарска манифестација „Винофест“ одржана је 16. и 17. марта 2018.године.

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, обишла је штандове и том приликом разговарала са представницима винарија које учествују у изложбеном али и у такмичарском делу Фестивала.

Из разговора са произвођачима вина сазнала је да је винарима у Србији најтежи део освајање домаћег тржишта, као и да се све више младих људи укључује у винарство и виноградарство. Обрадовала се што је из године у годину све више излагача на Винофесту, као и због тога што сваке године имамо прилику да пробамо нека нова вина. Свим учесницима овогодишње манифестације пожелела је много успеха у такмичарском делу Фестивала, и наравно добар и квалитетан овогодишњи род грожђа.

Посебно задовољсво изразила је приликом обиласка штанда Нишке Бање и разговора са чланом Већа Градске општине Нишка Бања, Мирославом Ђокићем, начином где је на једном месту направљен спој промоције вина овог краја али и туристичких потенцијала Нишке Бање и околине. То је прави показатељ како се воли крај из кога се долази и посао који се ради.

Овогодишњи, 13. Међународни фестивал вина „Винофест“ окупио је око 50 излагача из земље и иностранства. Међу њима су били и  овогодишњи победници манифестације “Дани вина и мерака”, Подрум Кратина из Сићева и Винарија Иван из просека. Током фестивал винари из Градске општине Нишка Бања успоставили су многобројне контакте и разменили искуства са виноградарима и винарима из Србије и иностранства. У такмичарском делу заузели су висока места и освојили сребрне и бронзане медаље.

Представници општине Нишка Бања одржали су састанке са представницима локалне самоуправе, Туристичке организације Вршца, представницима из бивших југословенских република и иностранства са темом организовања манифестација у области винског туризма, размене искустава и могућности за даљу сарадњу.

ИМГ_20180316_110252 ИМГ_20180316_110800 ИМГ_20180317_133712 ИМГ_20180317_133802