ОДЛУКА О УТВРЂИВАНјУ КРИТЕРИЈУМА И МЕРИЛА за оцену стручних оспособљености, знања и вештина кандидата у изборном поступку за избор начелника Управе градске општине Нишка Бања

ОДЛУКА  О УТВРЂИВАНјУ КРИТЕРИЈУМА И МЕРИЛА за оцену стручних оспособљености, знања и вештина кандидата  у изборном поступку за избор  начелника Управе градске општине Нишка Бања

На основу члана 96. и 104. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС“,бр. 21/2016),Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС“,број 95/2016),
Конкурсна комисија за избор начелника Управе градске општине Нишка Бања (у даљем тексту:Комисија), образована решењем Већа градске општине Нишка Бања број 24/1-2018-03, од 11.05.2018.године, на седници одржаној 11.06.2018.године,доноси:
ОДЛУКУ
О УТВРЂИВАНјУ КРИТЕРИЈУМА И МЕРИЛА
за оцену стручних оспособљености,знања и вештина кандидата
у изборном поступку за избор
начелника Управе градске општине Нишка Бања

1.У поступку за избор начелника Управе градске општине Нишка Бања, Комисија врши проверу и оцењивање:
А) Стручне оспособљености за рад на положају начелника Управе градске општине Нишка Бања –увидом у податке из пријаве на јавни конкурс и приложених доказа уз пријаву и усмено,путем разговора.
Б) Знање, из области система локалне самоуправе (познавање Закона о општем управном поступку („Службени гласник РС“, број 18/16),Статута градске општине Нишка Бања („Службени лист Града Ниша“ број 124/08,40/17) и Закона о финансирању локалне самоуправе („Службени гласник РС“, број 62/06,47/11,93/12,83/16 и 104/16-други закон)-усмено путем разговора.
В) Вештина комуникације, усмено, путем разговора.

2.Комисија ће пре почетка разговора са кандидатима , најраније 24 сата пре почетка провере, припремити питања и одговоре за сваку од области, која ће бити постављена кандидатима.
Свим кандидатима постављају се иста питања и по истом редоследу.
Комисија може у току разговора поставити додатна питања ако су неопходна додатна појашњења.

3.Сваки члан Комисије вреднује оценама од 1 до 3 одговоре кандидата на питања за проверу стручних оспособљености ,која ће се оцењивати према следећим критеријумима:
Критеријум за оцену 3:
-кандидат тачно и у потпуности одговорио на сва постављена питања.
Критеријум за оцену 2:
-кандидат делимично тачно или непотпуно одговорио на постављена питања
Критеријум за оцену 1:
-кандидат нетачно одговорио или није одговорио на постављена питања.

4.Сваки члан конкурсне комисије вреднује оценама од 1 до 3 одговоре кандидата на питања за проверу вештине комуникације које ће се оцењивати према следећим критеријумима:
-Критеријум за оцену 3:
-изражено добра вештина комуникације (кандидат у комуникацији отворен,непосредан,прецизан,има изузетно изражену позитивну мотивацију за рад на положају,поседује способност формулисања идеја и њиховог саопштавања саговорницима),
– Критеријум за оцену 2:
-задовољавајућа вештина комуникације (кандидат у комуникацији делимично отворен, делимично непосредан,не баш потпуно прецизан,има изражену позитивну мотивацију за рад на конкретном радном месту, делимично поседује способност формулисања идеја и њиховог саопштавања саговорницима).
– Критеријум за оцену 1:
-неизражена вештина комуникације (кандидат у комуникацији затворен, непрецизан, нема изражену позитивну мотивацију за рад на положају,не поседује способност формулисања идеја и њиховог саопштавања саговорницима,)
Сваки члан Комисије,ће за сваког кандидата,на основу просечне оцене стручне оспособљености,знања и оцене вештине комуникације,извести своју просечну оцену.
Из просечних оцена свих чланова Комисије за сваког кандидата изводи се укупна просечна оцена.
Просечна вредност оцена рачуна се само оном кандидату којег је сваки члан Комисије вредновао оценом од 2 или 3.

5.Ако више кандидата има једнак резултат, предност да буду увршћени на листу за избор имају они са бољим резултатом на провери знања и стручних оспособљености (прво допунско мерило) ,а ако ни после тога Комисија не одреди сва три кандидата ,предност имају они с бољим резултатом на провери вештина (друго допунско мерило).
Ако ни после тога не могу да се одреде сва три кандидата с најбољим резултатом, Комисија поново разговара с кандидатима који су после примене првог или другог допунског мерила задржали изгледе да буду увршћени међу прва три кандидата,све док не одреди оне међу њима чији резултати највише одговарају захтевима положаја начелника.

Број:33/1-2018-03
11.06.2018.године

КОНКУРСНА КОМИСИЈА ЗА ИЗБОР НАЧЕЛНИКА
УПРАВЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА

ПРЕДСЕДНИК
Гордана Цолић,дипл.правник,с.р.
ЧЛАН
Марина Јовић, службеник за људске ресурсе,с.р.
ЧЛАН
Виолета Митић,дипл.економиста ,с.р.