Одлука о буџету ГО Нишка Бања за 2015. годину

Одлука о буџету ГО Нишка Бања за 2015. годину

Одборници Скупштине Градске општине Нишка Бањаи на 15. седници усвојили су Одлуку о буџету ГО Нишка Бања за 2015. годину који износи 145.260.000,00 динара. Наредна година уноси значајну новину у начину финансирања локалних самоуправа, јер је досадашњи линијски буџет замењен новим програмским.

вест-3
И поред значајних новина, ГО Нишка Бања је спремна за имплементацију програмског буџета за 2015. годину. И ако се очекује смањење прихода у 2015. години планирани расходи за социјално угрожене категорије становништва као и за редовно функционисање савета грађана, спортских организација, удружења грађана и реализације културних и спортских манифестација биће задржана на нивоу из 2014. године. Такође је планиран наставак реализације пројекта Европске уније – КЕY са Републиком Казахстан, уређење продајних места у централној зони у Нишкој Бањи и реконструкција парка у централној зони – трећа фаза.
Програмом Дирекције за управљање и развој Нишке Бање предвиђене су комуналне активности у области водоснабдевања и одржавања квалитета воде, као и одржавање некатегорисаних и атарских путева на територији општине.