ОБЕЛЕЖЕН ДАН УСТАНКА У СРБИЈИ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН УСТАНКА У СРБИЈИ

Полагањем венаца на споменике палим јунацима од 1912. до 1919. године, палом борцу Александру Савићу и палим борцима у Народно ослободилачком рату од 1941. до 1945. године, у Јелашници поред Нишке Бање обележен је 7. Јули, Дан устанка у Србији.
Обележавању су присуствовали, поред великог броја мештана, руководство Градске општине Нишка Бања и представници удружења бораца.
Обележавањем овог догађаја из историје српског народа ми истовремено испуњавамо обавезу према многобројним жртвама и борцима, који су своје животе положили на бранику своје домовине у борби за слободу и људско достојанство.
Обраћајући се присутнима, председник Скупштине Градске општине Нишка Бања рекао је да је велика част на данашњи дан и празник бити на овом месту и делити дух храбрости, честитости и борбе за нашу Републику. Он је додао да је 7. јули значајан датум у историји Републике Србије. Општина Нишка Бања ће неговати историју, поштовати чуваре историје и људе који су најзаслужнији за слободу нашег неба и наше земље и слободу наших народа.
„Вама велико хвала, јер смо поносни на оно што смо наследили. Зато имамо велику обавезу да нашој деци у наслеђе оставимо исте вредности“, поручио је на крају председник Скупштине, Зоран Јовановић.

7 5 6

4 3

 

2 8