О Г Л А С за давање локације за постављање киоска на јавним површинама на територији Градске општине Нишка Бања путем јавног надметања

О Г Л А С за давање локације за постављање киоска на јавним површинама на територији Градске општине Нишка Бања путем јавног надметања

На основу члана 146. Закона о планирању и изградњи („Сл. гласник РС“, број 72/2009, 81/20009-испр.,64/2010-одлука УС,24/2011, 121/2012, 42/2013-одлука УС, 50/2013-одлука УС, 98/2013-одлука УС, 132/2014 и145/2014), члана 8. Одлуке о постављању мањих монтажних објеката на јавним површинама на територији града Ниша (“Службени лист града Ниша” бр. 3/2008-пречишћен текст), Одлуке о измени одлуке о постављању мањих монтажних објеката на јавним површинама на територији града Ниша (“Службени лист града Ниша” бр. 57/2014 и 98/2015), Одлуке о изменама и допунама Одлуке о постављању мањих монтажних објеката на јавним површинама на територији града Ниша (“Службени лист града Ниша” бр. 155/2016), а у складу са Планом локација за киоске на јавним површинама града Ниша (“Службени лист града Ниша”, бр. 44/2015), Правилника о критеријумима за утврђивање висине накнаде за коришћење локације за постављање киоска на јавним површинама на територији Града Ниша (“Службени лист града Ниша”, бр. 6/2016), Решења о утврђивању почетног износа наканаде за локацију за постављање киоска на јавним површинама на територији града Ниша (“Службени лист града Ниша”, бр. 7/2016), Председник Градске општине Нишка Бања расписује:

О Г Л А С
За давање локације за постављање киоска на јавним површинама на територији Градске општине Нишка Бања путем јавног надметања

И Дају се локације за постављање киоска на јавним површинама, привременог карактера, на територији Градске општине Нишка Бања и то:

И-ОГЛАС 2019 НОВЕМБАР-паге-001

ИИ Почетна висина накнаде за локацију по 1м2 на годишњем нивоу износи:
За И и ИИ зону……………………….4.380,00 динара
Корак лицитације износи 200,00 динара.

ИИИ Општи услови, начин и рок подношења пријава:
Право учешћа имају сва правна лица, преузетници и физичка лица.
Учесник огласа је дужан да пре подношења пријаве положи гарантни износ у висини од:
-за И и ИИ зону……………………….2.190,00 динара
Уплату гарантног износа извршити на депозитни ж.р.бр.840-820804-61, по моделу 97 са позивом на број 23-122, сврха уплате „гарантни износ“.
Пријаве на оглас морају бити у писаној форми, подносе се Комисији у затвореној коверти у року од 8 дана од дана објављивања огласа, а најкасније до 27.12.2019.године до 14,00 часова, непосредно у писарници општине Нишка Бања, ул. Синђелићева бр. 3, са назнаком “пријава за јавно надметање за локацију за киоск” или препорученом пошиљком на наведеној адреси.
Пријава мора да садржи:
– Име, презиме, адресу и фотокопију личне карте уколико је подносилац пријаве физичко лице
– Назив и седиште фирме, фотокопију решења издатог од АПР-а и овлашћење за лице које исту заступа, уколико је подносилац пријаве правно лице.
– Име, презиме, адресу, назив и седиште радње и фотокопију Решења издатог од АПР-а.
– Назнака и број локације за киоск за који се подноси пријава
– Доказ о уплаћеном гарантном износу, број текућег рачуна за повраћај гарантног износа.
– Уговор о коришћењу за учеснике огласа који локацију за киоск користе на основу раније датог грађевинског земљишта (последње одобрење за постављање киоска).
Пријаве које нису у складу са условима огласа, непотпуне и неблаговремене неће бити разматране.
Приоритет код давања локација за киоск има учесник огласа који локацију користи по основу раније закљученог уговора под условом да прихвати највећи понуђени износ.
Јавно надметање за локацију може се одржати и уколико је пријављен један учесник који је уредно поднео пријаву.
Учеснику огласа коме је дата локација за киоск уплаћени гарантни износ се не враћа, већ се урачунава у коначни износ накнаде за локацију.
Учеснику огласа коме није дата локација за киоск враћа се уплаћени гарантни износ без камате, на основу решења надлежног органа.
Учесник огласа који је одустао од пријаве нема права на повраћај гарантног износа.
Учесник огласа коме је дата локација у обавези је да уреди градско грађевинско земљиште према датим урбанистичко техничким условима и обезбеди прикључке на водоводно-канализациону мрежу и електро мрежу у зависности од делатности коју ће обављати.
Јавно надметање одржаће се дана 30.12.2019. године, са почетком у 12,00 часова у згради Градске општине Нишка Бања.
Решење о давању локације за киоск доставиће се учесницима огласа и биће објављено на огласној табли општинске управе Нишка Бања.
Решење председника градске општине о давању локација за киоск је коначно.

ИВ Обавезе учесника огласа по коначности решења о давању локација за киоск:
Учесници огласа дужни су да у року од 8 дана од дана коначности Решења, закључе Уговор о коришћењу локације којим ће се ближе регулисати права и обавезе.
Уколико лице које је добило локацију у прописаном року не закључи Уговор, губи право на локацију за киоск и право на повраћај гарантног износа.
Излицитирана накнада за локацију плаћа се у целости за период од једне године.
За коришћење јавне површине плаћа се и локална комунална такса по м2 дневно, у складу са Одлуком о локалним комуналним таксама („Службени лист Града Ниша“ бр.102/2014, 90/2015 и 148/2016 ).
В Време коришћења локације за киоск:
Локација за киоск даје се на привремено коришћење на време од 5 (пет) година, односно до привођења намени утврђеној урбанистичким планом.
Делатност на одобреним локацијама је вишенаменска.
Сва ближа обавештења у вези огласа могу се добити у управи Градске општине Нишка Бања, Одсек за инспекцијаке,имовинско-правне, комуналне, послове туризма и екологије, ул. Синђелићева бр. 3 сваког радног дана у времену од 08-14,00 сати или на телефон 4548-108.

 

ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НИШКА БАНјА

ПРЕДСЕДНИК
Дејан Јовановић