Бугарски туроператери посетили Нишку Бању

Бугарски туроператери посетили Нишку Бању

Градска општина Нишка Бања, у склопу пројекта “Стазе здравља и сусрета – туристичка промоција у региону ЦБ:007.1.11.307” у оквиру Интеррег – ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија, а уз подршку Европске уније, организовала је студијску посету групе бугарских туроператера у циљу промоције туристичких потенцијала Нишке Бање.

Како би се Нишка Бања успешно укључила у туристичку понуду бугарских туроператера и у 2019. години, приликом посете гостију из Бугарске одржан је састанак са туристичким представницима и туроператерима из Ниша.

1 11 111

Током боравка, бугарски туроператери обишли су реконструисану стазу здравља и извор Главно врело, централно шеталиште, Цркву Светог Илије, Манастир Свете Петке Иверице – први и једини војни манастир у српској православној цркви, Хидроелектрану Света Петка – прву државна електрана која је осветљавала Ниш, трећу по реду, али највећу у тадашњој Краљевини Србији, пуштену у рад 1908. године, Ликовну колонију Сићево – најстаријау српску и југословенску уметничку колонију, основану 1905. године.

3 4

7 8

На свим овим локалитетима имали су прилику да упознају природна богатства и богато културно наслеђе, а уједно су уживали и у гастрономским чаролијама.

6 5