Нишка Бања сјајан домаћин такмичења у планинском бициклизму

Нишка Бања сјајан домаћин такмичења у планинском бициклизму

У Нишкој Бањи одржане су изузетно занимљиве трке у брдском бициклизму које се налазе у међународном календару Светске уније бициклиста, али истовремено представљају и такмичења за Куп Србије. Још једном је потврђено да је стаза у Нишкој Бањи једна од најбољих у региону.

Учествовало је више од 150 такмичара у неколико дисциплина, а у оним најјачим, у конкуренцији сениора и сениорки квалитет су показали Марко Станимировић и Ивана Костић из Бициклистичког клуба „Наиссус 018“ који су стигли до друге позиције и вицешампионског звања у Купу Србије.

Оно што је посебно занимљиво јесте и то што се трка у Нишкој Бањи бодовала и за квалификације за Олимпијске игре у Јапану 2020.године.

Један од најозбиљнијих кандидата за потенцијално друго место у женској репрезентацији Србије управо је наша Нишлијка Ивана Костић.

Похвално о самој трци у Нишкој Бањи изразио се и селектор наше репрезентације

И док се Новосађани надају организацији Европског првенства, нишким клубовима већ је понуђена организација државног првенства.

Нема сумње да би организација државног првенства у брдском бициклизму представљала нови бенефит и за саму промоцију Нишке Бање.

Изузетно задовољан целокупном организацијом био је и Бранислав Качар, градски већник ресорно задужен за омладину и спорт.

Добит од оваквих манифестација јесте вишеструка, а један од циљева је и да што већи број младих буде у систему спорта.

Куп Константина у брдском бициклизму који је одржан у Нишкој Бањи, организовао је Бициклистички клуб „Константин“ из Ниша, уз подршку бројних спонзора и градске општине Нишка Бања, а под покровитељством Града Ниша.

ИЗВОР: СПОРТ ЈУГА