НИШКА БАЊА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У КРАГУЈЕВЦУ

НИШКА БАЊА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У КРАГУЈЕВЦУ

Шести међународни сајам туризма и сеоског туризма одржан је у хали „Шумадија сајма“ у Крагујевцу.

На свечаној церемонији отварања Сајма, посетиоце и присутне излагаче, поздравила је Лукреција Ђери, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација. Она је навела да туристичко тржиште показује пораст интересовања страних туриста за руралним туристичким дестинацијама, у јединственом природном окружењу, делеко од градске гужве. Нагласила је да све више гостију жели да ужива у традиционалним специјалитетима Србије, домаћој храни и пићима. Сајам је свечано отворио Обрад Турковић, помоћник градоначелника Крагујевца.

Градска опстина Нишка Бања је у сарадњи са Туристичком организацијом Града Ниша и Институтом за лечење и рехабилитацију „Нишка Бања“, представила своје културно-историјско наслеђе, могућности за здравствени, авантуристички и сеоски туризам као и разне туристичке атракције и догађаје.

На сајму је учествовало преко 120 националних, регионалних и градских туристичких организација, бањских и климатских лечилишта, туристичких агенција, представника сеоског и ловног туризма. Сва сајамска дешавања пратили су бројни локални и национални медији, као и стручни, туристички опредељени часописи и аутори бројних туристичких радио и ТВ емисија.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.