Нишка Бања мора стати на ноге за годину дана!

Нишка Бања мора стати на ноге за годину дана!

Нишка Бања мора да се врати не само на старе, већ освоји и нове стазе, а рок за то је година дана, каже министар у Влади Србије задужен за регионални развој Милан Кркобабић.

Након разговора са руководством општине и обиласка Института, као потенцијале издваја положај и минералну воду Бање, кадровски потенцијал Института “Нишка Бања” за медицински туризам, а као највећи проблем руиниране хотеле бившег Србија туриста после лоше приватизације.

Председник општине Дејан Јовановић је као задатак добио да до Нове године од компаније Србе Илића која је купила те хотеле добије јасан одговор који су планови. Јовановић каже да је већ покушавао да разговара о томе, али и ту компанију назвао “непоузданим партнерима”.

Након разговора министра Кркобабића са градоначелником Ниша, Дарком Булатовићем, којем је и сам присуствовао, Јовановић каже да ће, уз поштовање приватне својине, као локална самоуправа предузети све расположиве мере, да власника руинираних хотела примора да их, продајом или обновом, стави у функцију развоја Нишке Бање.