Нишка Бања будући центар здравственог туризма

Нишка Бања будући центар здравственог туризма

Нишка Бања има потенцијал као препознатљива туристичка дестинација, да би била више од потенцијала мора много више да се уради, каже министар трговине и туризма Расиљ Љајић. Истиче да су Нишкој Бањи потребни нови садржаји и нова туристичка понуда, јер она има све предуслове да постане озбиљан здравствени центар и центар конгресног туризма на југу Србије. Оно што недостаје јесу смештајни капацитети. Влада Србије пружиће подршку.

Направљен је јасан план како ће ићи процес приватизације бања, негде неће бити класична приватизација, него ће то бити Јавно приватно партнерство, негде ће држава улагати средства у развој инфраструктуре – да би те бање подигли на далеко већи ниво него што су сада – објашњава Љајић. Он додаје да се са прватизацијом неких бања почиње већ овог месеца, негде ће одмах бити уложена средства у развој туристичке инфраструктуре. Да ли ће Институт за превенцију лечење и рехабилитацију кардиоваскуларних и реуматских болести бити приватизован, према речима министра здравља Златибора Лончара, рукводство Института одлучиће само.

На Влади Србије остаје да види шта може да учини у наредном периоду, те министар за трговину и туризам Расиљ Љајић додаје да се нада да ће се ускоро више говорити о резултатима, не само о ресурсима. Министри у Влади Србије Расим Љајић, Златибор Лончар и Горан Кнежевић и директор Развојне агенције Србије Жељко Сертић обишли су Институт за превенцију лечење и рехабилитацију кардиоваскуларних и реуматских болести „Нишка Бања“ у оквиру посете Владе Србије Нишу.