Ниш пример стабилног финансирања

Ниш пример стабилног финансирања

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић обишла је реновирану зграду Аеродрома „Константин Велики“ у Нишу, у који је за мање од годину дана у проширење терминала и опрему уложено око 70 милиона динара.
Михајловић је истакла да је пре две године овај аеродром имао 1.225 путника, а великим заједничким тимским радом стигло се до тога да их ове године већ има 140.000.
Према њеним речима, ради се на томе да се у наредним годинама, до 2020. године, број путника на нишком аеродрому повећа на 550.000, можда и више.
И карго превоз је у протекле две и по године повећао обим шест пута.
Нишки аеродром, како је рекла Михајловић, тренутно има 11 линија – за Базел, Малме, Менинген, Ајндховен, Дортмунд, Диселдорф, Берлин, Братиславу, Милано, Стокхолм и Цирих.
„Константин Велики“ је регионални аеродром, а Ниш је веома важан за Србију и западни Балкан. На нама је да искористимо стратешко место Ниша. Многи су причали о лидерској позицији овог града, а ми покушавамо кроз резултате да то и покажемо“, рекла је Михајловић.
Она је додала да је у претходном периоду Влада улагала у аеродром у Нишу и да ће то и наставити, а план је да укупна улагања буду око 6,5 милиона евра.
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић је поручио да Аеродром „Константин Велики“ не би преживео без подршке потпредседнице Михајловић и њеног министарства.
Захваљујући држави успели смо да станемо на ноге и да заједнички стварамо услове да се аеродром развија и да буде не само нишки, него и целог југоистока земље и шире, рекао је Булатовић.

Михајловићева је такође изјавила  у Нишу да тај град може да буде пример за многе друге локалне самоуправе.
Она је рекла да Ниш може да буде пример другима „по стабилном финансирању и начину на који се одредјују приоритети“.
„Посебно је важно то што град Ниш има стабилно финансирање, без чега нема нових пројеката и сарадње са финансијским институцијама“, изјавила је Михајловић после разговора са руководством града.
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић је рекао да је ситуација са јавним финансијама у Нишу стабилна тако да градско руководство може да финансира све обавезе.
Булатовић се захвалио Влади Србије на подршци Нишу и целом југу Србије.

1 2 6 5