Недеља посвећена раку грлића материце

Недеља посвећена раку грлића материце

Дом здравља Ниш је поводом обележавања Европске недеље превенције рака грлића материце у среду 25.01.2017. године организовао још две акције на различим локацијама, намењених свим старосним групама и то:

– Служба за здравствену заштиту одраслих и Центар за превентивне здравствене услуге у Рода центру у Нишу од 11:00-13:00, испред хипермаркета на првом спрату;

– Служба за здравствену заштиту деце и школске деце почев од 11:00 у просторијама Саветовалишта за младе на првом спрату Дома здравља Ниш.

Основна порука свим женама је да је рак грлића материце малигна болест која се може спречити. „Дан за здравље” је слоган који ће обележити потребу да још једном апелујемо на наше сестре, мајке, ћерке, пријатељице, да у Европској недељи превенције рака грлића материце размишљају о свом репродуктивном здрављу, и да у току године одвоје „дан за здравље”, када ће посетити свог лекара и искористити неку од доступних могућности превенције.
Овом Недељом преносимо поруку о значају доступних мера превенције у нашој земљи, у циљу спречавања оболевања и умирања од рака грлића материце.
У току акције биће представљен рад Службе за здравствену заштиту жена Дома здравља Ниш на превенцији и раној дијагностици рака грлића материце као и активностима на реализацији Националног скрининг програма на рак грлића материце.

[wpba-attachment-list]