Небеска трка „Соколов пут“

Небеска трка „Соколов пут“

Планинска трка „Соколов пут“, одржаће се по други пут на Сувој планини, 01.маја, 2015. у организацији Скyруннинг Асоцијације Србије, Туристичке Организације Ниш, Општине Нишка Бања, уз подршку и покровитељство Града Ниша.

Конфигурација стазе „Соколов пут“ са дужином од 22 км и 2.200 м укупног вертикалног успона испуњава све међународне стандарде стаза у категорији скy раце-а, планинске трке на великим надморским висинама.

[цаптион ид=“аттацхмент_698″ алигн=“алигнцентер“ wидтх=“720″]Небеска трка &qуот;Соколов пут&qуот; Небеска трка „Соколов пут“[/caption]

Трка стартује у 08.00 х из центра Нишке Бање и води преко врхова Коритник, Мосор, Соколов камен, до највишег врха Суве планине, Трема (1.810м нв).
Укупан број пријављених такмичара је 259, од тога 147 у категорији тркача и 112 планинара и планинарки. Поред учесника из Србије, на трци учествују и такмичари Црне Горе, Македоније, Бугарске, Хрватске, Републике Српске, Мађарске, али и тркачи из Шведске, Пољске који су стални учесници светских и европских трка.
За разлику од устаљених начина провођења првомајских празника,„Соколов пут“ ће својим учесницима поред трке на стази са најлепшим видиковцима у Србији, омогућити да боље упознају околину Ниша током 2. и 3. маја.
У понуди ће бити више програма које ће такмичари моћи да изаберу: слободно пењање у Јелашничкој клисури, спелео туре, тандем лет параглајдером, рафтинг Нишавом, тако да ће овај догађај превазићи оквире трке и постати својеврсна презентација и промоција могућности које околина Ниша нуди из области авантуристичког туризма.
Најбрже тркаче и планинаре очекују вредне награде: новчане награде, спортска опрема, као и атрактивна викенд путовања.