Настављена сарадња ФК Нишка Бања са кинеским Шенженом

Настављена сарадња ФК Нишка Бања са кинеским Шенженом

Градска општина „Нишка Бања“ и истоимени фудбалски клуб угостиће и ове године велики број деце из Кине, младе фудбалере  из Шенжена. Захваљујући једном од оснивача  Фудбалског клуба „Нишка Бања“, Младену Јовановићу, који тренерску  каријеру гради у Кини, направљен је контакт дечака из две земље на обострану корист и задовољство.

Гости из Кине широкогрудо су прихваћени, а ова сарадња посебно значи нашим младим фудбалерима.

Вршњаци из две земље ће тренирати заједно, такмичити се и дружити.

Млади фудбалери из Кине долазе из клуба Јонг Жен из вишемилионског града Шенжен, а тренер кинеских дечака Пеј Це До овако види сарадњу:

” Управо је завршено Светско првенство у фудбалу на коме је учествовала и Србија. Србија игра добар фудбал  док Кина није баш на том нивоу. Зато смо и дошли код вас да нешто научимо пре свега у схватању фудбала. Јер се он овде игра са пуно љубави и страсти док су кинески играчи прилично “лењи” и незаинтерсовани. Надамо се да ћемо развијењем ових генерација и то поправити“.

Сарадња младих фудбалера, један је од начина и да се сам клуб из Нишке Бање развија и расте.

Коначно су се стекли услови и да бањци наступају на свом терену, а велика подршка стиже и од саме градске општине.

Коцкице су се изгледа сложиле… Услови  за још боље функционисање Фудбалског клуба „Нишка Бања“ се полако стичу, пријатељи из далеке Кине су ту, за заједнички напредак и дружење, па би требало очекивати  да овај клуб постане замајац за развој фудбала, али уопште и спорта у овом делу Ниша.