НАЈВЕЋИ МОТИВ – ЉУБАВ ПРЕМА ДОМОВИНИ

НАЈВЕЋИ МОТИВ – ЉУБАВ ПРЕМА ДОМОВИНИ

У Дому војске Србије у Нишу уручене су значке и захвалнице отаџбине војницима са територије Ниша који су добровољно служили војни рок под оружјем.
Регионални центар Министарства одбране Ниш други пут организује овакву церемонију, а овом приликом признања је добило 140 војника која су им уручили од представници Војске Србије и градских нишких општина.
Заменик председник Градске општине Нишка Бања, Жарко Милошевић уручио је значке и захвалнице војницима са територије Градске општине Нишка Бања уз све честитке за показану спремност да се допринесе очувању мира и сигурности домовине.
Значка војнику на добровољном служењу војног рока и Захвалница отаџбине су војна признања која се додељују војницима након одслужења војног рока за допринос заштити и јачању система одбране Републике Србије. Та признања додељују се свим војницима који су добровољно служили војни рок, након Одлуке Скупштине Републике Србије да се обуставља обавеза служења војног рока 2011.године.
Ипак, љубав према домовинии, али и традиција српског народа да је част служити војску довела је до тога да се у протеклом периоду за добровољно служење војног рока под оружјем пријавило чак 8000 малдића и девојака.
Сваке године на добровољно служење војног рока се из Ниша упути око 600 младих.
Посматрано на нивоу Србије омладина из Ниша се најчешће одлучује на добровољно служење војног рока, кажу у Регионалном центру Министарства одбране Ниш.
Бити војник Војске Србије увек је била част и много више од обавезе. Сигуран сам да сте са успехом савладали све постављене задатке и стекли нова знања за одбрану своје земље. Одслужењем војног рока под оружјем стекли сте сертификат и могућност да изаберете војни позив као ваше будуће занимање и постали сте резервни припадници Војске Србије, истакао је начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић.

вибер имаге5 вибер имаге8

вибер имаге7 вибер имаге3 вибер имаге2